Jongen gewond na mishandeling in centrum Den Haag- Ypenburg Oude Kustlijn Den Haag

Op de Oude Kustlijn in Den Haag heeft zondagavond een mishandeling plaatsgevonden. Een groepje van circa 10 jongeren met bivakmutsen op mishandelden een jongeman op straat.

Tijdens de mishandeling schoot een man te hulp en riep naar de jongeren, hierop zijn zij allen een andere richting op gerend. De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse waarna er een zoekactie is gestart. Hierbij werd een bivakmuts op straat aangetroffen, deze is door de politie meegenomen. Een woordvoerder van politie Den Haag laat weten dat er twee personen zijn aangehouden.

Het slachtoffer is nagekeken door het ambulancepersoneel, maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet noodzakelijk. Het slachtoffer is ook mee naar het politiebureau, mogelijk om een verklaring af te leggen dan wel aangifte te doen. De politie heeft enkele verklaringen afgenomen van mensen die de mishandeling hebben zien gebeuren. Ook vraagt de politie camerabeelden op van winkels in de winkelstraat. Wat er precies is voorgevallen is onbekend.

Later op de avond vond er een steekincident plaats, aan de andere kant van het centrum. Hierbij raakte één jonge jongen gewond. Voor zover bekend is er niemand aangehouden. Het is niet bekend of deze twee incidenten met elkaar te maken hebben.