Uitslaande brand na explosie in woning Kamperfoeliestraat in Rotterdam

Maandagavond is er een fikse brand ontstaan na vermoedelijk een explosie in een woning aan de Kamperfoeliestraat in Rotterdam.

De hulpdiensten werden omstreeks 23:30 uur groots gealarmeerd, al snel werd er opgeschaald naar sein ‘middelbrand’, waarna sein ‘grote brand’ al snel volgde. De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse.

Ter plaatse bleek een uitslaande brand te woedde uit een hoekwoning. De hulpdiensten schaalde verder op naar GRIP 1. Er was een fikse rookontwikkeling, de politie heeft op last van de brandweer de straat ruim afgezet. De brandweer verrichte naast de bluswerkzaamheden ook sloopwerkzaamheden. Dit om tussen de muren te komen, om er zeker van te zijn dat de brand uit is. Er waren vanwege het hoge opschalen ook meerdere ambulances ter plaatse. Volgens de woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) zijn er twee personen nagekeken in verband met rookinhalatie, maar er hoefde niemand naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

De bluswerkzaamheden hebben nog tot in de late uren van de ochtend geduurd, waardoor de omwonenden van het huis lang buiten hebben gestaan. In totaal waren er vier woningen ontruimd. Stichting Salvage kwam ter plaatse voor afhandeling van de schade, voor zowel het brandadres als de omliggende woningen.  Zij regelen ook opvang voor de bewoners van de omliggende woningen welke hals overkop hun woning moesten verlaten.

Vermoedelijk heeft er voorafgaand aan de brand er een explosie plaatsgevonden, waardoor de uitslaande vlammen veel schade aan konden richten.