UPDATE: Het te water geraakte voertuig door duikers eruit gehaald, Spaarndamseweg in Haarlem

Haarlem – Zaterdagavond 22 augustus werden de hulpdiensten groots gealarmeerd na een melding van een voertuig te water aan de Paul Krugerkade  in Haarlem.

Omstreeks 00:00 uur is er een voertuig te water geraakt op de kruising Paul Krugerkade met de Spaarndamseweg, de hulpdiensten zijn met grote spoed uitgerukt. Ook het Mobiel Medisch Team, Lifeliner 1 uit Amsterdam werd gealarmeerd, maar zijn uiteindelijk niet ter plaatse gekomen. Drie omstanders wisten één persoon uit het water te halen, de brandweer heeft voor de zekerheid nog enkele zoekslagen gemaakt in het water.

De bestuurder van het voertuig is door het ambulancepersoneel nagekeken. De bestuurder hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis, wel is hij aangehouden door de politie en overgebracht naar het politiebureau. Dit wegens het vermoeden van rijden onder invloed van alcohol, in het water lagen meerdere flesjes bier waar een krat naast dreef.

De redders zijn ook nagekeken door het ambulancepersoneel, ook zij maakte het naar omstandigheden goed en hoefde niet worden vervoerd te naar het ziekenhuis. De politie doet verder onderzoek naar het incident. Een berger zal ter plaatse komen om het voertuig uit het water te halen en te bergen.

Update 22-08:

Een bergingsbedrijf en duikers zijn ter plaatse aan de Spaarndamseweg om het voertuig dat eerder te water is geraakt eruit te halen. Vanwege de werkzaamheden is een gedeelte van het fietspad dat langs de kade loopt tijdelijk afgesloten.

Uit het water kwam een personenauto met pools kenteken tevoorschijn. Het bergen was een lastige klus, door het gewicht kwam het voertuig lastig naar boven. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig uiteindelijk meegenomen.