Eend raakt kuikens kwijt op het spoor van de Randstadrail op station Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs – Donderdagmiddag 20 mei werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een dier in problemen aan de Stationsweg in Berkel en Rodenrijs.

Ter plaatse bleek het te gaan om een moeder eend die met haar kuikens het spoor van de Randstadrail E-lijn opgelopen waren. Moeder eend was in geen velden of wegen te bekennen maar haar kuikens waren in een gat gevallen langs het spoor.

Het vangen van de kuikens is gedaan door de Officier Van Dienst van de RET. Deze is gekomen nadat de meldster verschillende diensten waaronder de politie en de dierenambulance had gebeld maar geen gehoor kreeg. De meldster heeft hierop op de SOS-knop gedrukt op het station zelf.

Dit gehele tafereel leverde problemen op het spoor op wat voor enig oponthoud heeft gezorgd richting Den Haag.

Alle kuikens (11 stuks) zijn gered van het spoor en herenigd met hun moeder.