Grote scooter controle na veel overlast meldingen in Lansingerland

Bergschenhoek – Donderdagavond 22 april heeft er van 19:00 uur tot 21:00 uur in Bergschenhoek aan de Dorpsstraat een grootse controle plaatsgevonden na veelvuldig overlast van scooters in Lansingerland.

Al een tijdje zijn er meerdere meldingen van overlast in Lansingerland, zowel van ondernemers als bewoners vanwege vele scooterrijders. Of dat het nu de poging tot beroving was 15 april jl. of gewoon het veelvuldig aanwezig zijn van groepjes scooterrijders, ook wij krijgen hiervan steeds meer meldingen.

De controle trok veel bekijks van jongeren uit de omgeving, zij werden door de politie meermaals gevraagd te vertrekken. Ook kwam er iemand op de controle afgelopen om zijn ongezouten mening te geven. De agenten hebben deze persoon meerdere waarschuwingen gegeven, desondanks bleef deze meneer doorgaan en is hij aangehouden.

Er zijn meerdere scooterrijders uit de omgeving van Bergschenhoek van de weg gehaald om aan de controle te ondergaan. De politie heeft meerdere aanhoudingen verricht en voor diverse overtredingen bekeuringen uitgeschreven te noemen: één maal een proces verbaal (PV) wegens belemmering en bedreiging van politie ambtenaar, één maal in bewaring genomen scooter/brommer vanwege een wachten op keuren melding (WOK), twee maal rijden zonder rijbewijs, twee maal rijden onder invloed van drugs artikel 8, zeven maal overtreding maximale constructiesnelheid ( alle zeven PV en WOK melding RDW), één maal PV voor het niet gebruik van fietspad, één maal PV onverzekerd voertuig, één maal voorhanden hebben van boksbeugel, één maal niet dragen van helm en twee maal voor vasthouden van mobiele telefoon op fiets/scooter.

Volgens de politie gaan deze controles zeker navolging krijgen in de toekomst.