Overtredingen en misdrijven geconstateerd bij controleactie op bedrijventerrein in Bergschenhoek

Bergschenhoek – Tijdens een integrale controle van de gemeente Lansingerland op 19 januari zijn verboden middelen en andere artikelen aangetroffen op een bedrijventerrein in Bergschenhoek.

De gemeente die samen met andere overheidsdiensten waaronder politie, douane en belastingdienst sinds 06:30 uur bezig is met een controle op een bedrijventerrein aan de Hoekeindseweg in Bergschenhoek hebben op het terrein onder andere stoffen gevonden die nodig zijn voor het produceren van harddrugs.

Tevens zijn er materialen gevonden waarmee een hennepplantage opgezet kon worden en is de harddrugs Amfetamine gevonden. In andere containers vond men auto (oldtimer) onderdelen en motorblokken, fietsen, nepkleding en sigaretten. De douane en politie doen hier nog onderzoek naar. Ook is de bodem op het terrein verontreinigd meld de gemeente.
Burgemeester Pieter van de Stadt is rond 16:00 uur ook ter plaatse geweest om de situatie te bekijken.

Burgemeester Pieter van de Stadt van Lansingerland:

“Als gemeente staan we voor een veilige omgeving voor onze inwoners. Vandaar dat we de signalen over mogelijke overtredingen en misdrijven op dit terrein zeer serieus hebben genomen en dat er is besloten tot deze controleactie. De gemeente Lansingerland vervult een coördinerende rol bij deze actie waarbij medewerkers van politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, douane, DCMR, defensie, GHOR, brandweer en de gemeente Lansingerland uitstekend hebben samengewerkt. In overleg met de politie bezinnen we ons als gemeente momenteel op passende bestuurlijke maatregelen.”

De actie is op touw gezet nadat er serieuze signalen en verdenkingen waren dat er mogelijk overtredingen en misdrijven op diverse gebieden zouden zijn.

Tijdens de actie zijn er geen aanhoudingen verricht maar gezien het onderzoek zijn toekomstige aanhouding zeker niet uitgesloten.