Day After: Tribune TOGB Berkel volledig verwoest door brand

Berkel en Rodenrijs – De brand van vrijdagavond 8 januari heeft flinke schade aangericht aan de tribune van voetbalvereniging TOGB aan Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs.

Omstreeks 21:20 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een brand bij voetbalvereniging TOGB, eenmaal ter plaatse bleek dat de tribune van het hoofdveld volledig in brand stond. De brandweer schaalde al snel op naar sein ‘Grote Brand’. De brandweer gaf omstreeks 22:05 uur het sein ‘brandmeester’ waarna werd nageblust en afgeschaald.

Door de brand is de tribune welke is opgebouwd door leden van de voetbalvereniging volledig verwoest. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend maar brandstichting ligt voor de hand.

Op de beelden in de nacht en de dag na de brand is de schade aan de tribune goed te zien. Ook goederen welke lagen opgeslagen onder de tribune kunnen als verloren worden beschouwd. Wat er precies onder de tribune werd opgeslagen is niet bekend. Ook is het kunstgras wat er pas anderhalf jaar lag aangetast door de brand.

De oude en nieuwe voorzitter van de voetbalvereniging zijn op het veld om de schade te bekijken. Zij zijn net als veel leden behoorlijk geschrokken door het voorval. De politie is deze ochtend begonnen aan een buurtonderzoek. Ze willen van de bewoners weten of ze iets gezien hebben en of ze camerabeelden hebben.

Er is inmiddels ook een Crowndfunding gestart om geld in te zamelen voor een nieuwe tribune.

Lees hier het gehele artikel van de brand

 

Foto’s: Jim Scheffers & Olav Spa

Video’s: Sabrina, Olav Spa en Wolters Producties