Teleurgestelde gezichten na gaslucht in viswinkel Westerplein in Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs – Dinsdagmiddag 29 december werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een gaslucht in een winkel aan het Westerplein in Berkel en Rodenrijs.

Al enige tijd werd er een vreemde lucht geroken in de Visshop Berkel aan het Westerplein, omdat na enige tijd op meerdere plekken de lucht werd waargenomen is de brandweer gealarmeerd. Het personeel en de klanten hebben de winkel verlaten in afwachting van de brandweer.

De brandweerlieden hebben meerdere metingen verricht in de winkel en een kelderbox welke achter en onder de winkel gelegen is. Er is een lichte hoeveelheid gas gemeten. In naastgelegen winkels is geen gas gemeten, de winkels en de woningen achter de viswinkel hoefden niet ontruimd te worden.

De gasleiding in de winkel is afgesloten en de brandweer is in afwachting van netbeheerder Stedin.

Er waren een hoop teleurgestelde gezichten van klanten welke een lekkere kibbeling wilden halen. De klanten worden verzocht om later in de middag terug te komen.

UPDATE 16:00 UUR: 

De locatie van de lekkage is vooralsnog niet gevonden. Een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) van de brandweer is ter plaatse gekomen om met speciaal apparatuur en extra kennis metingen te doen.

Naar verwachting is de winkel morgen (woensdag 30 dec.) weer geopend.