Ambulance komt vast te staan in de berm langs ZoRo busbaan

Bergschenhoek/Rotterdam – Zaterdagmiddag 26 december kwam een ambulance vast te staan in de berm langs de ZoRo busbaan, dit na een incident in het parkje nabij de busbaan.

Omstreeks 13:50 uur werden de brandweerlieden van kazerne Berkelse Poort gealarmeerd voor assistentie ambulance op de ZoRo busbaan, vaak betreft het een afhijsing van een patiënt, of het assisteren om een brancard te tillen. Ditmaal was het iets anders, een ambulance bleek tijdens het wegrijden na een incident vast te  staan in de berm langs de ZoRo busbaan. Er zijn diverse pogingen gedaan maar de ambulance kwam niet meer los.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse waarna een plan is gemaakt om de ambulance los te krijgen, omdat het sleepoog van de ambulance niet kon worden gevonden moest er een nieuw plan gemaakt worden. Er is voor gekozen om met ‘brandweerspierkracht’ de ambulance van zijn plek te duwen. Met acht man is de ambulance uiteindelijk weer los gekomen.

Dit was het nog niet, want hoe komt de ambulance weg uit het hondenuitlaatparkje ? Na overleg tussen het medisch personeel en de brandweerlieden is besloten om wederom de ‘brandweerkrachten’ te gebruiken. De ambulance nam een aanloop waarna met de brandweerkrachten de ambulance naar boven is geduwd.

Eenmaal op het harde asfalt (fietspad) kon de ambulancechauffeur weer zelfstandig zijn weg vervolgen. Na het afspoelen van de schoenen en nabespreking over het incident gingen de brandweerlieden ook weer retour.

Tijdens gehele incident lag er een slachtoffer achterin de ambulance, het slachtoffer had geen zwaar letsel maar kon na het avontuur toch voor verdere controle naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Dit item is tot stand gekomen dankzij een tip via de tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 097-023428586. Mede dankzij u kunnen wij snel verslag doen van gebeurtenissen in Lansingerland.