Brand in dak van oude woonboerderij Voorweg in Zoetermeer

Zoetermeer – Zondagmiddag 30 augustus zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Voorweg in Zoetermeer.

De brandweer werd omstreeks 16:40 uur gealarmeerd voor een melding van een brandgerucht aan de Voorweg, uit onderzoek is gebleken dat er daadwerkelijk brand woedde. De brandweer schaalde al snel op van sein gebouwbrand waarna sein middelbrand volgde.

Bij aankomst van de brandweer bleek de brand in het dak te zitten, hierdoor was er korte tijd een flinke rookontwikkeling zichtbaar. Door snelle inzet van de brandweer was de rookontwikkeling niet meer zichtbaar en is erger voorkomen. Bij de brand zijn voor zover bekend geen personen gewond geraakt.

Over de oorzaak is niets bekend, de hulpdiensten gaan uit van brandstichting. Hier zal onderzoek naar gedaan worden.