Asbest vrijgekomen bij grote brand tuinbouwschuur Kleihoogt Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs – Vrijdagavond 1 juni is de brandweer omstreeks 19:10 uur gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Kleihoogt in Berkel en Rodenrijs.

Al snel bleek dat de brand zich flink had uitgebreid, waarop meerdere brandweereenheden zijn gealarmeerd en er opgeschaald is naar het sein ‘middelbrand’. Niet veel later volgde ook het sein ‘grote brand’. Brandweer Rotterdam Rijnmond kreeg assistentie van brandweereenheden uit regio Haaglanden.

Vanwege de vele rook en omdat er sprake was van Asbest dat zou zijn vrijgekomen was de gehele Kleihoogt afgesloten en werden bewoners verzocht om binnen te blijven, ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. Ook de N470 is korte tijd afgesloten geweest. De rook was tot in de weide omgeving te zien.

Tegen 21:00 uur heeft de brandweer het sein ‘brandmeester’ gegeven en konden de afzettingen weer opgeheven worden. De brandweer heeft in de omgeving metingen verricht om te weten of er giftige stoffen zoals Asbest is vrijgekomen bij de brand.

Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt bij de brand. De bewoner(s) van het pand waren niet aanwezig tijdens de brand.

Marcel Bootsman ⛵ on Twitter

@Lansingernewsnl video van de brandweer die onderweg is naar de brand https://t.co/05tcpTK15g

Rob Damen on Twitter

Brand Kleihoogt Berkel https://t.co/Vk0d5RvFvk

Politie Midden-Schieland on Twitter

Gisteren met de andere hulpdiensten weer hard gewerkt in #BerkelEnRodenrijs bij een schuurbrand. Dank ook aan de collega’s van @PolPijnacker @POL_DenHaag die meegeholpen hebben. Samen 1 politie. ^sb