Politie lost waarschuwingsschot na achtervolging, politievoertuigen beschadigd en bestuurder aangehouden Laan van Hoornwijck Rijswijk

Den Haag / Rijswijk – Op de Laan van Hoornwijck richting Ypenburg is maandagavond een achtervolging geëindigd in een flinke crash. Meerdere politie motoren en een politieauto liepen daarbij schade op.

De politie ontving maandagmiddag nabij de Hendrik Zwaardecroonstraat in Den Haag een melding van een ANPR-hit en gingen op onderzoek uit naar het voertuig. Toen het voertuig kort hierop werd aangetroffen gaven de agenten het voertuig een stopteken. De bestuurder van de auto voldeed niet aan het stopteken en ging ervandoor. Dit resulteerde in een kilometerslange achtervolging door en rondom Den Haag. Volgens getuigen zou de verdachte in de Victory Boogie-woogie tunnel geprobeerd om twee politiemotoren aan te rijden.

De politie besloot op de Laan van Hoornwijck in te grijpen door hun voertuig op de weg te zetten. De verdachte stopte niet en ramde de politieauto, wat resulteerde in flinke schade aan het politievoertuig. Toen de agenten de bestuurder van de auto wilde aanhouden werkte hij niet mee. Agenten hebben daarop genoodzaakt een waarschuwingsschot gelost. Hierna kon de bestuurder aangehouden worden.

Een andere politieauto en twee politiemotoren liepen lichte schade op na de achtervolging. De politieauto en de auto van de vluchtende bestuurder liepen aanzienlijke schade op. Ondanks dit raakte niemand gewond.

De Forensische Opsporing Verkeer uit Den Haag heeft uitgebreid onderzoek gedaan. Een berger van Politie Team Transport is ter plaatse gekomen om de auto in beslag te nemen. Daarnaast is de kogelhuls voor verder onderzoek meegenomen.