Jongen (19) gewond na steekpartij door 14-jarige | metrostation Westpolder Berkel en Rodenrijs

Wildwest taferelen donderdagmiddag op het perron van metrostation Berkel Westpolder. Hier raakte een jongeman van 19 jaar  zwaargewond nadat hij werd gestoken.

Omstreeks 13:30 uur kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen over een steekincident, de politie, het Mobiel Medisch Team (MMT) en een ambulance werden direct uitgestuurd. Het slachtoffer is behandeld door het ambulancepersoneel met ondersteuning van het MMT. De jongen raakte zwaargewond maar is aanspreekbaar, met spoed, naar het ziekenhuis vervoerd.

Veel reizigers hebben het zien gebeuren doordat op dat moment net een metro het station binnen kwam rijden. Wat precies de aanleiding is van het steken is onduidelijk. Volgens omstanders is de dader na de steekpartij de metro ingevlucht en er daarna meteen weer uitgegaan. Hij zou daarna over het spoor zijn gevlucht. In de metro werd nog korte tijd gezocht of er een steekwapen aanwezig was.

Niet veel later kon de politie op basis van een signalement een 14-jarige jongen aanhouden, bij de persoon werd een mes aangetroffen. Deze mes is in beslag genomen en wordt onderzocht.

De politie doet verder onderzoek naar het steekincident.
Metroverkeer gestremd
Als gevolg van het incident is het metroverkeer de hele middag gestremd. Tussen de stations Melanchthonweg en Pijnacker-Zuid rijdt een pendelbus.