Man gewond na schot in been in Haagse bar | Herenstraat Den Haag

Den Haag – In de nacht van zaterdag op zondag is een man gewond geraakt nadat hij werd beschoten in zijn been bij een uitgaansgelegenheid aan de Herenstraat in Den Haag.

De hulpdiensten werden omstreeks 03:30 uur gealarmeerd, meerdere eenheden van de politie, en twee ambulances kwamen met spoed ter plaatse. Het Mobiel Medisch Team (MMT) werd ook gealarmeerd maar kwam uiteindelijk niet ter plaatse.

Voor een cafe is een man behandeld aan zijn been, na behandeling is het slachtoffer, bij kennis, met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De politie had snel een Plaats Delict (PD) gemaakt, uit onderzoek is gebleken dat het incident zich heeft afgespeeld in het pand van Brazuka.

Medewerkers van de recherche hebben in het pand gezocht, vermoedelijk naar een (vuur)wapen. Tussen diverse spullen en in verborgen ruimtes in het pand werd gezocht.

In de ochtend heeft de politie en een medewerker van de landelijke eenheid het zoeken weer opgepakt. Achter de bar in het pand en in diverse jassen werd gezocht, vermoedelijk nog steeds naar het wapen dat is gebruikt. De woordvoerder van de politie meldt dat er naar meerdere sporen wordt gezocht.

Zij kan niet bevestigen of er nog gezocht wordt naar het wapen dat is gebruikt. Voor zover bekend is er (nog) niemand aangehouden voor het schietincident.

 

IMG_9420

IMG_9401

IMG_9368

IMG_9377

IMG_9391

IMG_9357

IMG_9462

IMG_9525

IMG_9518

20230806-SPAMEDIA-Schietpartij-Centrum-Herenstraat-DenHaag_1