Politie doet onderzoek naar brandstichting in portiek | Prinses Marijkesingel Rijswijk

 

In de nacht van zaterdag op zondag is bij de ingang van een portiek aan de Prinses Marijkesingel in Rijswijk brand ontstaan, vermoedelijk als gevolg van brandstichting. De politie doet hier onderzoek naar.

De politie en brandweer werden omstreeks 02:30 uur gealarmeerd nadat een bewoner een sterke brandlucht rook in de flat. Bij aankomst bleek er brand te woeden bij de brievenbussen. Al snel stond het portiek vol rook, hierop sloeg de brandweer op de bovenste etage een gat in een ruit om te ventileren.

Enkele bewoners konden zelfstandig uit hun woning komen, één persoon is door de brandweer uit zijn woning geholpen. Een van de bewoners nam de kat mee naar buiten. Een ambulance kwam ter plaatse om drie personen na te kijken op rookinhalatie, maar er hoefde niemand vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

De politie had een Plaats Delict (PD) gemaakt en heeft onderzoek gedaan naar de brandstichting. Later in de nacht, rond 05:00 uur kwamen medewerkers van afdeling Forensische Opsporing ter plaatse om bij de brievenbussen en de ruimte erachter onderzoek te doen.

Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden voor de brandstichting, de politie doet nog verder onderzoek.

 

IMG_1780

IMG_1770

IMG_1787

IMG_1809

IMG_1758

IMG_1823

IMG_1827

IMG_1865

IMG_1855

IMG_1877

IMG_1841

IMG_1875