Verdachte aangehouden na gewapende overval op avondwinkel | Burgemeester Baumannlaan Rotterdam

 

In de nacht van zondag op maandag heeft er rond 02:00 uur een overval plaatsgevonden op een avondwinkel aan de Burgemeester Baumannlaan in Rotterdam-Overschie. Door een oplettende getuige kon de verdachte snel worden aangehouden.

Een oplettende dame zag de overval vanuit haar auto gebeuren, zij alarmeerde direct de politie. Hierop kwam de politie met meerdere eenheden ter plaatse, maar de verdachte was al gevlucht, toch werd de verdachte snel aangehouden. Een hondengeleider die in de buurt van de overval reed, kreeg de verdachte snel in het zicht en kon hem in korte tijd in de kraag vatten. Dit gebeurde op de Van Noordwijkstraat, hemelsbreed 600 meter van de overval locatie.

Tijdens de overval heeft de verdachte gebruikgemaakt van een mes, deze werd niet meer aangetroffen tijdens de aanhouding. De politie heeft dan ook langere tijd in de omgeving gezocht, hierbij is er ook gebruikgemaakt van een diensthond. Onder andere in ondergrondse containers en in bosschages werd er gezocht. Voor zover bekend is er niets aangetroffen.

Het lijkt erop dat de verdachte niets heeft buitgemaakt, een rugzak werd in de winkel achtergelaten. Deze is veiliggesteld door de winkel voor de rest van de nacht te sluiten. In de ochtenduren zullen medewerkers van Forensische Opsporing (FO) onderzoek doen.

Tot die tijd blijft de winkel gesloten.

 

IMG_0165

IMG_0200

IMG_0163

IMG_0176

IMG_0188

IMG_0233

IMG_0224

IMG_0249