Ontruiming De Rotterdam na bommelding | Wilhelminakade in Rotterdam

Rotterdam – De Rotterdam aan de Wilhelminakade in Rotterdam is dinsdagmiddag ontruimd geweest na een bommelding die was binnengekomen bij de beveiliging van het gebouw. 1100 mensen moesten het pand direct verlaten. 

Bij de beveiliging kwam een bommelding binnen, hierop is direct geacteerd en het pand met 1100 mensen werd ontruimd. De hulpdiensten schaalden op naar sein ‘GRIP 1’ voor een goede onderlinge communicatie tussen de ter plaatse gekomen disciplines. De bom zou zich in het pand bevinden. De Rotterdam bestaat uit drie gebouwen, in welk gebouw het precies was is niet bekend. Het metrostation Wilhelminaplein was ten tijde van het incident afgesloten.

Iets over half vier werd duidelijk dat het om een valse melding ging en werden alle afzettingen opgeheven. Het incident  is voorbij, maar de politie doet nog nader onderzoek naar de beller van de bommelding.

Er is niemand gewond geraakt.

 

IMG_9932

IMG_9922

IMG_9920

IMG_9916

IMG_9910

IMG_9905

IMG_9901

IMG_9898

IMG_9893