4354 huishoudens getroffen door stroomstoring in Schiedam

Schiedam – Als gevolg van een stroomstoring in de nacht van donderdag op vrijdag zaten 4354 klanten enkele uren zonder stroom.

Omstreeks 01:54 uur sloeg de stroomvoorziening uit in het postcodegebied 3117 en 3118 in Schiedam. Omstreeks 02:00 uur werden de brandweer, politie en medewerkers van Stedin opgeroepen voor een brand in een trafohuis aan de Dr. Kuyperlaan in Schiedam. De brandweer was snel ter plaatse en wachtte op de komst van Stedin. Er zijn meerdere verdeelstations gecontroleerd.

De politie, brandweer, OvD bevolkingszorg en medewerkers van Stedin hebben langere tijd de situatie in kaart gebracht en hierop een plan van aanpak gemaakt. Iets over 04:00 uur hebben brandweerlieden het trafohuis aan de Dr. Kuyperlaan betreden om het sein veilig te kunnen geven. Nadat de brandweer het pand had gecontroleerd konden de medewerkers van Stedin aan het werk. Om 04:10 uur werd het stroom voor een deel van de wijk weer ingeschakeld.

Eer worden diverse controles uitgevoerd alvorens alles weer ingeschakeld kan worden. Stedin meldde rond 04:15 uur dat een deel van de stroomvoorziening was hersteld en op dat moment 1892 klanten nog zonder stroom zat. Stedin is de komende uren nog druk bezig om alle huishoudens weer te voorzien van spanning.

 

IMG_9413

IMG_9511

IMG_9523

IMG_9532

IMG_9561

IMG_9574