Woning onbewoonbaar na brand- en sloopwerkzaamheden West-Sidelinge in Rotterdam

 

Zondagavond is een woning onbewoonbaar verklaard na een fikse brand aan de West-Sidelinge in Rotterdam. Er raakte niemand gewond.

Omstreeks 18:30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een woningbrand, er bleek een flinke brand te woeden. Bij de brand kwam flink wat rook vrij.

De brandweerlieden schaalden omstreeks 19:00 uur op naar sein ‘middelbrand’. In eerste instantie was er paniek over een kat die zich nog in de woning zou bevinden. Dit bleek uiteindelijk niet het geval, de kat was al buiten. De bewoners van de woning konden tijdig het pand verlaten, er raakte niemand gewond.

Op het dak is een inspectie uitgevoerd door de brandweer. Door de smalle straten was het voor de brandweer lastig om bij de brand te komen. In het pand zijn sloopwerkzaamheden uitgevoerd om uit te sluiten dat de brand zich via het plafond / dak verder uit zou kunnen breiden.

Het gezin van het brandadres kan vanwege de brand, rook- en waterschade niet terugkeren naar de woning. Voor hen komt stichting Salvage ter plaatse, zij regelen de schadeafhandeling en zorgen voor onderdak. De omliggende woningen zijn door de brandweerlieden geventileerd, hierna kunnen de buren wel terug naar hun woning.

De oorzaak van de brand is een technisch mankement. Team BrandOnderzoek (TBO) komt ter plaatse om onderzoek te doen en de exacte oorzaak van de brand te achterhalen.

 

IMG_7128

IMG_7087

IMG_7076

IMG_7190

IMG_7247

IMG_7216

IMG_7203

IMG_7174