Vaten met chemicaliën aangetroffen in woning Cronesteinstraat in Rotterdam

 

 

Woensdagmiddag heeft de politie vaten met chemicaliën aangetroffen in een woning aan de Cronesteinstraat in Rotterdam.

De politie ontving een melding over een wietplantage in een woning, uit onderzoek bleek dat het geen gewone wietplantage betrof, er werden vaten aangetroffen. De brandweer en een ambulancedienst rukten massaal uit. Een gedeelte van de straat werd uit veiligheid afgesloten en er zijn in en rondom de woning diverse metingen verricht. Uit onderzoek bleek het te gaan om vaten met chemicaliën die mogelijk bestemd waren voor de productie van synthetische drugs.

Enkele personen klaagden er over dat zij hoofdpijn hadden gekregen, zij zijn door het ambulancepersoneel kort nagekeken. Er raakte niemand gewond. Nadat het sein ‘veilig’ werd gegeven zijn, na overleg, de brandweerlieden retour kazerne gegaan. De politie bleef ter plaatse in afwachting van medewerkers van de  LFO (Landelijke Faciliteit Ontmantelen), een speciaal team van specialisten van de politie. Zij komen onder andere in actie als er chemische stoffen zijn aangetroffen en er uitgebreid onderzoek gedaan moet worden.

De medewerksters van LFO hebben korte tijd onderzoek gedaan in de woning. Zij nemen het onderzoek verder over. Of er iemand is aangehouden is vooralsnog onbekend.

 

IMG_5589

IMG_5594

IMG_5599

IMG_5605

IMG_5609

IMG_5616

IMG_5664

IMG_5672

IMG_5676

IMG_5702

IMG_5707

IMG_5721