Grote zoekactie naar Duits gezin in Veluwemeer tussen Nunspeet en Biddinghuizen

Donderdagmiddag is een gezin uit Duitsland in problemen geraakt op het Veluwemeer, zij sloegen met een kano om waarop de hulpdiensten een grote zoekactie startte. De moeder van het gezin is overleden.

Het gezin, een vader, moeder en twee kinderen waren de hele dag op het water aan het varen, toen het aan het eind van de middag fout ging. De kano sloeg om en het gezin kwam in het water terecht. De hulpdiensten kwamen in grote getale ter plaatse waarna er een zoekactie werd opgestart. Twee agenten uit Nunspeet moesten aan wal een boot regelen om richting de plaats van het ongeval te komen. Een zeil- en surfvereniging schoten de agenten te hulp en brachten ze met de boot.

Het incident werd opgeschaald naar sein ‘Middel waterongeval’ (Middel WO) en later ook naar GRIP1. Twee traumahelikopters, reddingsbrigade, en de politiehelikopter zochten vanuit de lucht mee. Ook de brandweer, politie, KNRM en enkele vrijwilligers hebben op boten meegezocht. Meerdere ambulances kwamen ter plaatse.

Een dochter werd van een boei gehaald en in veiligheid gebracht, de moeder van het gezin is door de hulpverleners uit het water gehaald, zij was er zo slecht aan toe dat zij meteen is gereanimeerd. De hulpverleners hebben nog langere tijd gezocht naar de vader en een kind, zij zijn tot op heden nog niet gevonden.

Na ruim twee uur zoeken is besloten de zoekactie te beëindigen, dit omdat de overlevingskans nihil is.

De politie doet verder onderzoek naar het waterongeval.

 

 

IMG_1109

IMG_1098

IMG_1025

IMG_1013

IMG_0962

IMG_0910

IMG_0796