Forse schade na brand in woning, politie verzegelt woning voor onderzoek Cliostraat in Rotterdam

Dinsdagmiddag is er brand ontstaan in een woning aan de Cliostraat in Rotterdam. De brandweer schaalde op naar sein ‘middelbrand’.

Omstreeks 16:30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand, de brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse. Omdat er bij de melding werd gezegd dat er mogelijk nog mensen in het pand aanwezig waren, is er door de brandweer opgeschaald naar sein ‘middelbrand’. Er kwam forse rookontwikkeling vrij bij de brand, boven- en ondergelegen woningen werden ontruimd.

De brand woedde in de woonkamer, door de brand is er flinke schade ontstaan. Er werd door de hulpverleners niemand aangetroffen in de woning. De politie heeft verklaringen opgenomen van buurtbewoners. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend, de politie doet verder onderzoek naar het incident en heeft de woning verzegeld.

Volgens buurtbewoners wonen de huidige bewoners er nog niet lang, nog geen halfjaar. Ten tijde van de brand was er niemand aanwezig, ook krijgt de politie geen contact met de bewoner(s).

Stichting Salvage is ook ter plaatse voor de schade-afhandeling. De boven- en ondergelegen woningen hebben ook (water)schade opgelopen.