Brand in de keuken van woonvoorziening De Handpalm in Berkel en Rodenrijs

Dinsdagmiddag werden de hulpdiensten met spoed gealarmeerd voor een brand in een woonzorgcomplex aan het Rozenoord in Berkel en Rodenrijs.

De brandweer werd omstreeks 17:25 uur gealarmeerd nadat er brand was onstaan tijdens het koken en bakken. De brand was al snel geblust, maar omdat de bemanning van twee tankautospuiten werd ingezet is er opgeschaald naar ‘middelbrand’.

Een ambulance en een Officier van Dienst Geneeskundig waren ter plaatse, er zijn enkele personen nagekeken op rookinhalatie. Vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig. Het complex is niet ontruimd geweest. Alleen het gedeelte waar de brand uitbrak.

De bovenste etage van het pand staat vol met rook, hier is dan ook door de brandweer geventileerd.