Opstootjes en verkeerschaos door tankactie bij TinQ tankstation in Berkel en Rodenrijs

Grote drukte bij TinQ tankstation aan de Celsiusstraat in Berkel en Rodenrijs. TinQ is jarig, en om dit te vieren trakteert zij daarom op een uur lang tanken voor de brandstofprijs uit 2001. De actie is op verschillende plekken in het land, en in Berkel en Rodenrijs geldig van 13:00 uur tot 14:00 uur. De actie is eerder begonnen namelijk 12:50 uur, waarschijnlijk vanwege de enorme drukte.

De toestroom is groot, het verkeer staat goed vast. Verkeersregelaars en de politie met hondengeleiders zijn ter plaatse om het in goede banen te leiden. Ook de politiehelikopter heeft kortstondig boven Berkel en Rodenrijs gevlogen ter ondersteuning van de politie op de grond. Vanwege de toestroom staat het op en rond de Oudelandselaan en de N471 helemaal stil, mensen staan in de file vanaf Tolhekplein in Pijnacker.

Volgens omstanders staan er al mensen sinds 10:00 uur vanmorgen te wachten tot de actieprijs ingaat. Mensen die nu aankomen rijden worden door de verkeersregelaars teruggestuurd omdat er zoveel verkeer staat, dat zij het niet binnen de tijd gaan redden om te tanken. Er zijn een aantal kleine opstootjes geweest, maar dit werd al snel door de aanwezige agenten de kop ingedrukt.

Twintig jaar geleden tankte je een benzineauto vol met Euro95 voor slechts 1,171 euro per liter en een dieselauto voor 0,860 euro per liter. De prijs voor LPG was in die tijd 0,418 euro en SuperPlus 98 stond in die tijd op 1,225 euro.