Politie schiet verdachte in voet na beroving Kromhoutstraat in Rotterdam

Vanavond heeft er na een beroving eerder op de avond een schietincident plaatsgevonden. De politie schoot hierbij de verdachte in zijn voet.

Omstreeks 18:00 uur vanavond heeft er een beroving  plaatsgevonden aan de De Klerkstraat, hierbij zou een vuurwapen zijn gezien. De daders zijn in één auto op de vlucht geslagen. Na kort buurtonderzoek troffen agenten de vluchtauto aan, waarna de verdachten wederom op de vlucht sloegen.

De korte achtervolging eindigde in de Blaauwstraat op het plein van het Comensius College, één van de verdachten ging te voet verder. Hier heeft de politie meerdere schoten gelost, waarbij de verdachte in de voet is geraakt. Na behandeling door ambulancepersoneel is de verdachte aangehouden.

De politie heeft de beroving in onderzoek, de Rijksrecherche zal het schietincident onderzoeken.