Locatie Leger Des Heils ontruimd door keukenbrand, Dunantstraat in Rotterdam

In de nacht van zaterdag op zondag 14 november werden de hulpdiensten groots gealarmeerd vanwege een gebouwbrand in de Dunantstraat.

Omstreeks 02:30 uur ontvingen de hulpdiensten waaronder de politie, de brandweer en de ambulancedienst een melding van een gebouwbrand. Ter plaatse bleek het te gaan om een brand in de keuken, op de derde verdieping bij een locatie van Leger Des Heils, de William Boothhuis.

Het ambulancepersoneel ontfermde zich over twee personen, deze zijn nagekeken in verband met rookintoxicatie. Zij hoefde gelukkig niet verder behandeld te worden in het ziekenhuis.

Het gebouw is ontruimd, er stonden rond de 50 personen buiten te wachten. Vanwege de aard van het gebouw werd er snel opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’. De brand was snel onder controle, waarna de brandweer de derde verdieping heeft geventileerd. Op de ondergelegen verdiepingen werd geen rook of koolmonoxide waargenomen, hierop konden de mensen weer naar binnen waar zij zijn opgevangen.

De oorzaak van de brand is niet bekend.