Containerbrand breidt zich kort uit naar garage op de Ds. van Couwenhovelaan in Bergschenhoek

Bergschenhoek – Op vrijdagmiddag is er een containerbrand geweest op de Ds. van Couwenhovelaan in Bergschenhoek. 

Omstreeks 14:30 uur kwam de eerste melding binnen op de meldkamer en is de brandweer met spoed ter plaatse gegaan. Ter plaatse troffen de brandweerlieden drie containers aan die in de brand stonden waarbij de garage waar de containers tegenaan stonden inmiddels ook al licht in brand stond. Volgens getuigen zouden er vooraf twee klappen te horen zijn geweest wat zou kunnen duiden op vuurwerk. Ook zijn er jongeren/kinderen gezien.
De brandweer is meteen begonnen met blussen waardoor erger is voorkomen. De schade is wel behoorlijk. De drie containers zijn volledig weggesmolten en de garage heeft ook behoorlijk wat brandsporen.

Het bedrijf dat is ingeschakeld om de garage dicht te timmeren heeft omstreeks 16:30 uur de brandweer nogmaals gebeld omdat het de warmte in het plafond niet vertrouwde. De brandweer heeft daarop metingen verricht met de warmtebeeldcamera en heeft toen besloten toch nogmaals na te blussen.

De politie is ook ter plaatse geweest en heeft naar verluidt camerabeelden van de vermoedelijke dader(s). De bewoner had namelijk een camera hangen bij de garage.