Grote brand in garage Gouderakstraat in Rotterdam

Rotterdam – Vrijdagmiddag 26 februari is er brand uitgebroken in een garagebedrijf aan de Gouderakstraat in Rotterdam, bij de brand komt flinke rookontwikkeling vrij.

Omstreeks 16:00 uur is er brand uitgebroken in een garagebedrijf aan de Gouderakstraat, de hulpdiensten zijn met spoed uitgerukt. De brandweer heeft de brand ook wegens de vele rook dat vrij komt opgeschaald naar sein ‘grote brand’. Omstreeks 16:30 uur is er opgeschaald naar GRIP 1,

De Gouderakstraat is geheel afgesloten. Volgens eerste berichten zijn er ook ontploffingen gehoord. Eerdere berichten meldde dat er een deel van het pand is ingestort.

Of er personen gewond zijn geraakt is vooralsnog niet bekend.

UPDATE:

De brand is verder opgeschaald naar sein ‘Zeer grote brand’.  “Blijf uit de rook, heb je thuis last van de rook sluit dan ramen en deuren en zet de mechanische ventilatie uit.” meldt de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond.

Er is een NL-Alert verstuurd. Hierin worden mensen geattendeerd uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten. Rook is in elk geval gevaarlijk. De rook trekt richting Ridderkerk en Barendrecht.