Mobiele kappersbus in lichterlaaie op Anthony van Dijcklaan in Bergschenhoek

Bergschenhoek – Zaterdagavond 28 op zondagnacht 29 november heeft er een bestelbus volledig in brand gestaan op een parkeerplaats aan de Anthony van Dijcklaan in Bergschenhoek.

De melding kwam binnen als voertuigbrand aan de Jacob Marislaan, bij aankomst van het Snelle Interventie Voertuig (SIV) bleek het te gaan om een grote bestelbus die op het parkeerterrein bij de kerk aan de Anthony van Dijcklaan in lichterlaaie te stond. De brand veroorzaakte grote rookwolken die de wijk in trokken. De brandweer heeft er een tweede tankautospuit bij geroepen en is met de SIV gestart met blussen maar kon de brand moeilijk bedwingen. Omdat er naast de bestelbus een aanhangwagen stond heeft de brandweer de aanhanger uit zijn parkeervak geduwd. Tijdens het incident was de Jacob Marislaan in beide richtingen afgesloten ter hoogte van de Kulck voor waterwinning.

De bus was van een onderneming uit Rotterdam die op locatie in zijn bus de mensen knipte. De eigenaar, Serdar Tetik, liet een jaar geleden de kappersbus bouwen nadat klanten de wens hadden op locatie geknipt te kunnen worden. De verslagenheid van de eigenaar was ook groot toen hij zijn werk in vlammen op zag gaan.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend maar brandstichting is niet uitgesloten. De politie zal hier onderzoek naar doen.

Zondag 29 november omstreeks 12:00 uur heeft bergingsbedrijf Vreugdenhil het voertuig geborgen.