Alcomobilist aangehouden na botsing met bus op de N209

Bergschenhoek – Dinsdagavond 21 mei heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een lijnbus en een personenauto op de N209 in Bergschenhoek.

Omstreeks 20:00 uur kwamen een personenauto en een lijnbus van de RET met elkaar in botsing nadat de bestuurder van de personenauto op de andere weghelft terecht kwam en tegen de lijnbus botste.

Na een alcoholtest bleek de bestuurder van de personenauto onder invloed van alcohol. De bestuurder is hierop aangehouden, op het politiebureau is een uitgebreidde ademanalyse gedaan waaruit bleek dat de bestuurder maar liefst 505 UGL in zijn bloed had.

Tegen hem worden meerdere proces-verbalen opgemaakt ter zake rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag.

Er is niemand gewond geraakt bij het ongeval. De rijbewijs van de alcomobilist is ingevorderd.

Foto’s: Nicky Wessels / WhatsApp tiplijn

(Dit item is tot stand gekomen dankzij een tip op de WhatsApp tiplijn. Ziet u ergens veel hulpverlening of is er een straat afgezet met lint? Stuur direct uw tip via WhatsApp naar 010-2105003. Mede dankzij u kunnen wij verslag doen van gebeurtenissen in Lansingerland!)

Op dinsdag 21 mei 2019, omstreeks 20:00 uur, was er een aanrijding gebeurd op de N209 te Bergschenhoek. De personenauto was op de andere weghelft gekomen en heeft stadsbus (RET) komend uit de andere richting geraakt. Wonder boven wonder raakte niemand gewond. De bestuurder van de personenauto was onder invloed van alcohol. Tegen hem worden proces-verbalen opgemaakt ter zake artikel 8 WvW ’94 en artikel 5 WvW ’94. Het rijbewijs is ingevorderd. #lansingerland #bergschenhoek #politie #onderinvloed #rijbewijs #rijbewijskwijt #provincialeweg #aanrijding #wonderbovenwonder #veiligverkeernederland #ret #openbaarvervoer ^PV^

31 Likes, 1 Comments – Politie Midden-Schieland (@politiemiddenschieland) on Instagram: “Op dinsdag 21 mei 2019, omstreeks 20:00 uur, was er een aanrijding gebeurd op de N209 te…”