Nep of echt (vuur)wapen ? Levensgevaarlijk!

Wapenbezit leidt tot wapengebruik en kent alleen verliezers. Zowel echte wapens als nepwapens maken slachtoffers als ze gebruikt worden om mensen te intimideren, te bedreigen, of erger. Politie eenheid Rotterdam hield daarom eind januari een inleveractie waarbij mensen straffeloos hun wapen konden inleveren.

Na diverse heftige schietpartijen en incidenten waarbij vuurwapens werden gebruikt, leefde het gevoel om naast de intensieve politieaanpak ook een ander soort actie te voeren. Om samen met burgers in actie te komen om schietpartijen en vuurwapenbezit tegen te gaan. Samen op te staan vanuit het gevoel; dit moet stoppen.

Ook voor de bezitter is het levensgevaarlijk om een (vuur)wapen op zak te hebben, of met een nepvuurwapen de straat op te gaan. Wanneer de politie het vermoeden heeft van een vuurwapen, wordt geen enkel risico genomen.

Zie jij het verschil tussen een echt of nep (vuur)wapen ?

Nepvuurwapens? Levensgevaarlijk! | Nep of echt, deel 1

Welk wapen is echt, en welke nep? Met een tas vol echte en imitatievuurwapens namen we de proef op de som in het centrum van Rotterdam. Agenten moeten bij ee…

Nepvuurwapens? Levensgevaarlijk! | Nep of echt, deel 2

Welk vuurwapen is echt, en welke nep? We stelden jullie gisteren aan de hand van ons eerste filmpje die vraag en de meningen zijn verdeeld. De conclusie mag …

https://www.youtube.com/watch?v=i18k8G2HsTk

Nepvuurwapens? Levensgevaarlijk! | Nep of echt, deel 4

Vandaag is de laatste dag van onze campagne om te waarschuwen voor het gebruik van nepvuurwapens op straat. Dus hier nog een keer de vraag: welke is echt, en…