Politie start campagne veiligheid hulpverleners; Achter ieder uniform zit een mens

Nederland – De politie start op vrijdag 28 december op social media de campagne ‘Achter ieder uniform zit een mens. Laat ons veilig hulp verlenen’. De campagne moet bijdragen aan een veiliger jaarwisseling voor hulpverleners.

In de campagne wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de veiligheid van politiemedewerkers, maar ook voor de veiligheid van personeel van de brandweer, de ambulancezorg en voor de buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s). De  campagne roept op tot een veiliger jaarwisseling.

Vier video’s

De campagne bestaat uit vier korte video’s  waarin een politieagent, een brandweerman, een ambulancemedewerker en een boa worden getoond  in hun privéleven. De video’s eindigen met de oproep: ‘Achter ieder uniform zit een mens. Laat ons veilig hulp verlenen.’ Ook wenst de politie namens alle hulpverleners iedereen een veilige jaarwisseling.

Boa’s

‘Belangrijk is dat we ook een video over de mens in het boa-uniform  hebben gemaakt. Boa’s doen belangrijk werk in gemeenten en handhaven eventuele vuurwerkvrije zones. Mocht het daarbij onrustig worden dan kunnen ze rekenen op snelle ondersteuning door de politie,’ zegt Ruud Verkuijlen van de politie.

Planning

De video’s worden in de periode tussen Kerst en Oud en Nieuw gedeeld via social media van hulpverleningsdiensten en gemeenten. Zij zijn met name bedoeld voor gebieden waar de jaarwisseling de afgelopen jaren onrustig verliep.

Achter elk uniform zit een mens… deel 1: Dwight (35) Politieman & Papa

Achter ieder uniform zit een mens. Laat ons veilig hulp verlenen. In deze video zie je het verhaal achter het uniform van Dwight (35) die naast politieman oo…

Achter elk uniform zit een mens… deel 2: Paul-Jan (47) Ambulanceverpleegkundige & Keukenprins

Achter ieder uniform zit een mens. Laat ons veilig hulp verlenen. In deze video zie je het verhaal achter het uniform van Paul-Jan (47) die naast ambulanceve…

Jean-Paul

Laat Hulpverleners hun werk doen !

Hulpverleners en -diensten dienen gesteund te worden , niet belemmerd !! Zij helpen óns allemaal , niemand uitgezonderd ! Een lied geschreven uit protest teg…