Agent gewond en bestuurder aangehouden na wilde achtervolging Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs/Pijnacker – De bestuurder van een bestelauto negeerde donderdagavond een stopteken van de politie op de Alkmaardermeerlaan in Berkel en Rodenrijs. Na zijn arrestatie in Pijnacker, waarbij een agent zijn pink brak door het verzet van de verdachte, bleek waarom. Er zaten gestolen kentekenplaten op zijn auto, hij reed rond met een valse sleutel in het contactslot én hij had een rugzak bij zich met daarin allemaal inbrekerswerktuig. 

De agenten wilden rond middernacht de bestuurder controleren en gaven hem een stopteken. Maar de man sloeg meteen op de vlucht, met een achtervolging tot gevolg. Deze eindigde in Pijnacker waar de verdachte de macht over het stuur verloor en een sloot in reed.

De verdachte bleek hier echter niet van onder de indruk. Hij trapte een zijraam in en vluchtte de kant op om zo alsnog aan de politie te ontkomen. Wederom weigerde de man uit Den Haag te stoppen voor de agenten. Nabij de Mare had een burger de moed om de politie te hulp te schieten. Hij tackelde de verdachte waarna de agenten hem konden pakken.

Geweld

De aanhouding ging niet zonder slag of stoot. De verdachte ging behoorlijk in verzet en na het gebruik van o.a. pepperspray kon hij worden geboeid. Bij de aanhouding raakte een van de agenten gewond. Hij brak een vinger. De 43-jarige verdachte zit vast.

Bonnie B on Twitter

Is er een achtervolging gaande in Bergschenhoek ofzo? Hoop herrie, scheurende motors en politie met zwaailichten over de berkelseweg ? #bergschenhoek #lansingerland #politie

Foto’s: Roy Wolters