Bergschenhoek – Heg van begraafplaats in brand na onkruidbestrijding

Bergschenhoek – Donderdagmiddag 15 september is de brandweer omstreeks 13:45 uur gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Bergweg-Noord in Bergschenhoek.

Ter plaatse bleek er een heg in brand te staan. Hierbij kwam flinke rookontwikkeling vrij. Toe de brandweer ter plaatse kwam is deze direct begonnen met het blussen van de brand. Dit werd in eerste instantie gedaan door de bemanning van het Snel Interventie Voertuig (SIV), echter doordat de heg steeds weer vlam vatte en de watertank van het voertuig bijna leeg was is er een tankautospuit gealarmeerd.

Nadat de tankautospuit ter plaatse kwam had de brandweer het vuur snel onder controle. Er is voor de zekerheid wel nageblust om het heg goed nat te maken zodat de heg niet opnieuw vlam kon vatten.

De brand is ontstaan door onkruidbestrijding. De politie heeft tijdens het incident een gedeelte van de weg afgesloten voor overige verkeer. Buslijn 174 van openbaar vervoerbedrijf RET heeft tijdens de brand lichte hinder ondervonden, de weg was namelijk tijdelijk afgesloten vanwege de brand.

Door de brand raakte alleen de heg aan de voorzijde beschadigd. De begraafplaats liep geen schade op.