Fietser zwaargewond na aanrijding met personenauto N209 Doenkade Rotterdam

Rotterdam / Lansingerland – Zaterdagavond 21 december is een fietser zwaargewond geraakt na een aanrijding op de N209 / Doenkade in Rotterdam.

Lees ook: 33-jarige fietser overleden na aanrijding N209 Rotterdam

Omstreeks 18:30 uur kwamen een fietser en een personenauto op de N209 / Doenkade ter hoogte van de Annie Verbeek-Orhlaan met elkaar in botsing. Meerdere ambulances en ook het Mobiel Medisch Team werden gealarmeerd.

De personenauto en fietser hebben elkaar op de oversteek geraakt. De fietser is enkele meters meegesleurd met de personenauto. De fietser, een man, is behandeld door het ambulancepersoneel met ondersteuning van het Mobiel Medisch Team. Hierna is de fietser door middel van een spoedtransport naar het ziekenhuis vervoerd.

Beide voertuigen hebben flinke schade, de fiets ligt enkele meters van de oversteekplaats vandaan.
De politie doet ter plaatse onderzoek naar het ongeval. Medewerkers van de Verkeers Ongevallen Analyse zijn ter plaatse gekomen om onderzoek te doen.

De bestuurder van de personenauto is door de politie aangehouden. De N209 in de richting van Bergschenhoek en Bleiswijk is langere tijd afgesloten wegens onderzoek naar de toedracht van het ongeval.