Flinke hoeveelheid drugs en tabak aangetroffen tijdens integrale controle op bedrijventerrein in Bleiswijk

Donderdagmiddag hield de politie in samenwerking met gemeente Lansingerland een integrale controle op een bedrijventerrein in Bleiswijk.

De gemeente last wel vaker zo’n controle in, dit om de gemeente schoon te houden van illegale praktijken. De politie, in samenwerking met handhaving en de douane, voerde de controle uit. Ook werd er gevraagd aan de politiehelikopter om een vlucht te maken over het terrein, deze heeft een tijdje boven het terrein gevlogen op zoek naar ongeregeldheden.

Hier klopte zij bij verschillende bedrijven aan met het verzoek binnen een kijkje te nemen.Tijdens de controle is er in een bedrijfsunit aan de Lorentzstraat een +/- 50 kilo hasj aangetroffen, alsmede fabricage middelen om de drugs te fabriceren en te distribueren. Tevens zijn er tabaksbladeren aangetroffen, deze zullen door de douane worden meegenomen voor verder onderzoek. De politie heeft een container neergezet om het bewijsmateriaal in te verzamelen. Meerdere voertuigen zijn doorzocht en ook hier is bewijsmateriaal veiliggesteld.

Volgens een woordvoerder van politie Rotterdam-Rijnmond zijn er 5 aanhoudingen verricht naar aanleiding van de vondst. Zij waren aanwezig in het pand en zijn direct aangehouden.

 

UPDATE 14:00 uur:

Bleiswijk – Op donderdagmiddag 11 november is er tijdens een integrale controle in een pand aan de Lorentzstraat in Bleiswijk een flinke hoeveelheid hennep en tabak aangetroffen en in beslag genomen. Er zijn 5 personen aangehouden.

Rond 15.00 uur in de middag werd tijdens de integrale controle in opdracht van de gemeente het pand aan de Lorentzstraat binnengestapt. Daar troffen agenten een flinke hoeveelheid hennep en tabak aan. Dit werd in beslag genomen. Daarnaast werd ook apparatuur aangetroffen die hiermee in verband kunnen worden gebracht. Ook deze apparatuur is in beslag genomen. De vijf personen die aanwezig waren in het pand zijn allen aangehouden.

Het gaat om 3 vrouwen uit Den Haag (44 jaar, 51 jaar en 52 jaar oud), een 62-jarige man uit Schiedam en een 48-jarige man uit Rotterdam. Hun rol bij deze vondst wordt onderzocht.

Persbericht Politie