Zeer grote brand in bedrijfspand Linschotenstraat in Rotterdamse Spaanse Polder

Rotterdam – Maandagochtend 30 augustus is er een grote brand uitgebroken in een bedrijfspand aan de Linschotenstraat in de Rotterdamse Spaanse Polder.

Iets voor 05:00 uur ontving de brandweer meerdere meldingen nadat er grote vlammen werden gezien bij het bedrijfspand. Eenmaal ter plaatse bleek de brand dusdanig groot te zijn dat de brandweer binnen 10 minuten heeft opgeschaald naar sein “zeer grote brand”. Een extra peloton van de brandweer werd ingezet om de brand zo goed mogelijk te kunnen bestrijden, ook een blusrobot werd ingezet bij de brand.

Veel zwarte rook trok over de Spaanse polder in de richting van de A20, het advies van de brandweer is om ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te schakelen. Het pand van een scooterverhuurbedrijf is als gevolg van de brand deels ingestort, hierdoor waren er harde knallen te horen. De oorzaak van de brand is nog onbekend, hier wordt onderzoek naar verricht.

Omstreeks 07:00 uur werd door de brandweer het sein veilig gegeven. De brand is onder controle, er zal nog enkele uren worden na geblust. Hoeveel scooters er verloren zijn gegaan is nog onbekend. Er is niemand gewond geraakt.