Brandweer doet onderzoek naar vreemde lucht in bedrijfspand in Bleiswijk

Bleiswijk – Donderdagavond 4 maart is de brandweer gealarmeerd nadat er een melding binnen kwam van een vreemde lucht aan de Marconistraat in Bleiswijk. 

Omstreeks 19:00 uur werden de brandweerlieden gealarmeerd nadat mensen van een bedrijfspand een vreemde lucht roken wat vermoedelijk van een ander pand afkomstig was.

De brandweer is ter plaatse gekomen en hebben meteen een onderzoek ingesteld. Ook de gemeente werd in kennis gesteld. Omdat de metingen onbekend waren en het mogelijk om een drugslab kon gaan werden de Officier van Dienst (OvDB) en Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) gealarmeerd. Ook werd de gemeente ingeschakeld en opgeschaald. Na lang onderzoek en vele overleggen tussen de ter plaatse gekomen hulpdiensten zijn er in diverse panden metingen verricht.

Uit nader onderzoek is gebleken dat er niets aan de hand is. Vermoedelijk wegens werkzaamheden welke ’s middags hebben plaatsgevonden is er door verschillende stoffen een aparte lucht vrijgekomen. Uit metingen is gebleken dat dit niet gevaarlijk is voor de omgeving.

Mede dankzij behulpzame eigenaren van de panden had de brandweer snel toegang, dit resulteerde dat panden snel onderzocht konden worden.