Zeker 30 besmettingen na schooluitbraak in Bergschenhoek, ook bij CBS de Acker

Update 6 januari, 15,40 uur: 

De GGD Rotterdam-Rijnmond doet een uitbraakonderzoek op de RKBS Willibrord Bergschenhoek. Eind november werd op die school een eerste coronabesmetting geconstateerd. Bij een aantal personen, behorend bij de schooluitbraak, werd de Britse variant vastgesteld. De GGD besloot om samen met het Erasmus MC een verdiepend onderzoek te doen. De GGD doet vaker uitbraakonderzoek bij een opvallende uitbraak.

Ruim 750 leerlingen, docenten en huisgenoten van de Willibrordschool hebben gehoor gegeven aan de oproep om zich te laten testen. De eerste uitslagen van het uitbraakonderzoek zijn inmiddels bekend. Deze laten zien dat ongeveer tien procent van de geteste personen besmet is met het coronavirus, waarvan een aantal van hen ook de Britse variant heeft. Ook op een andere school die in hetzelfde gebouw is gevestigd, CBS De Acker, zijn mensen besmet geraakt met de gemuteerde versie van het virus. Die is volgens de Britse overheid een stuk besmettelijker dan eerdere varianten. Het lijkt er niet op dat mensen er zieker van worden en de verwachting van experts is dat vaccins er gewoon tegen zullen werken.

Reactie burgemeester
Burgemeester van de Stadt: “De eerste uitslagen van het uitbraakonderzoek op de Willibrordschool zijn zorgelijk. De GGD Rotterdam-Rijnmond begint daarom deze week met het testen van ouders en kinderen van de scholen en kinderopvang die naast de Willibrordschool liggen. Ik roep alle ouders op om hieraan mee te werken. Om samen de verspreiding van het virus onder controle te krijgen. Als het nodig is om meer kennis te vergaren over de verspreiding van het virus, denk ik dat het begrip en de bereidheid in Lansingerland om breder te testen groot zal zijn. Dat is van belang voor heel Nederland”.

Onderzoek verbreden

Om meer zicht te krijgen op de verspreiding van het coronavirus en de Britse variant hiervan, begint GGD Rotterdam-Rijnmond daarom deze week met het testen van ouders en kinderen van de scholen en kinderopvang die naast de Willibrordschool liggen. Leerlingen, docenten en hun huisgenoten van basisscholen de Acker en Groenehoek worden deze week door de GGD Rotterdam-Rijnmond uitgenodigd zich te laten testen. Ook worden medewerkers, kinderen en hun huisgenoten van enkele locaties van Smallsteps en de droomplaats (locatie Okidoki) uitgenodigd. Bekijk ook de update over het uitbraakonderzoek van GGD Rotterdam-Rijnmond.

 

Lees hier meer op de website van het RIVM